Home Zoek
Geef een zoekterm op ( 1348 resultaten )
Verfijn zoekresultatenDuurzame tandheelkunde
Volledige omslijpingen vervangen we indien mogelijk door partiële omslijpingen. De adhesieve tandheelkunde heeft de afgelopen twintig jaar een vlucht genomen.
Kindertandheelkunde
KennisVRAAG Wat weet u van lachgas TP Kennistoets 2019-7 | Test uw kennis
In TandartsPraktijk 6-2019 heeft u het artikel Water voor een gezond gebit later kunnen lezen. Test uw kennis over dit onderwerp met deze voorbeeldvraag.
X-puzzelEndodontologie
X puzzel #25 – bevindingen
In TP TandartsPraktijk van september (TP 7-2019) lieten we u afbeelding 1 zien met de volgende toelichting. Onlangs meldde zich bij ons op de afdeling een ongeruste student met de vraag of wij naar onderstaande solo konden kijken.
De Tandworm
Tweeduizend jaar lang werd de tandworm gezien als de oorzaak van dentale aandoeningen. Tenminste in één opzicht zat daar een korreltje waarheid in.
Fysiotherapie bij tandenknarsen en kaakklemmen
Bruxisme is een complex fenomeen dat in de dagelijkse praktijk vaak te simplistisch wordt benaderd. Simone Gouw heeft aan de Radboud Universiteit Nijmegen verschillende aspecten van dit klinische fenomeen vanuit een fysiotherapeutisch perspectief onderzocht.
Tijdschrift TandartsPraktijkEndodontologie
Een geluk bij een ongeluk
In 1993 werd bij een jonge vrouw op verwijzing een 4-delige (ets)brug gemaakt van de 21 naar de 24. De 22 en 23 waren verloren gegaan als gevolg van een trap van een paard waardoor ook de kaak ter plaatse van 22 en 23 verbrijzelde. In 2019 wordt de patiënt weer verwezen vanwege een klein defect mesiaal in de radix van pijler 21. Verslag van een geslaagd experiment.
Ongewone knobbeltjes in onder- en bovenlip
Naar wie moet de tandarts doorverwijzen bij het aantreffen van afwijkingen aan de lip? Deze vraag komt aan de orde bij bespreking van twee patiënten met ieder een ongewone afwijking van onder- of bovenlip.
Tijdschrift TandartsPraktijkEndodontologie
X-puzzel #25 | Denk met ons mee
Onlangs meldde zich bij ons op de afdeling een ongeruste student met de vraag of wij naar onderstaande solo konden kijken om het ‘succes’ van de endodontische behandeling van de 46 en 47 te beoordelen.
AchtergrondKindertandheelkunde
Mondzorg en autisme (deel 2)
In Tandartspraktijk 6-2019 kwamen enkele theoretische verklaringen van autisme aan bod. In dit nummer geven we aan de hand van de kleuter Max een voorbeeld hoe wij kinderen met autisme kunnen bejegenen, ondersteunen en trainen om bij hen een zo verantwoord mogelijke mondzorg te realiseren.
ColumnKindertandheelkunde
‘Ego defense’
‘Niemand is objectief, ook wetenschappers niet’ kopte De Volkskrant van 8 juni jl. in de bijlage. Daarin werd Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie, bevraagd. Zij ontdekte ‘dat de hersenen er écht op ingericht zijn om het eigen gelijk te bevestigen.’