Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1244 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Kunstgebit | The passion gap

De vier centrale bovenincisieven laten verwijderen omwille van schoonheid is in Nederland bijna ondenkbaar. In Zuid-Afrika, en specifieker in de ‘Cape Flats’ in Kaapstad, is het al ruim zestig jaar een ware modetrend onder een groot deel van de bevolking.

Pdf TandartsPraktijk 4-2024

Hieronder kun je TandartsPraktijk nr. 4-2024 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je de online artikelen liever als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een TandartsPraktijk-abonnement.
Orthodontie

TP Kennistoets 2024-4 Voortandvervanging en orthodontie

Een TP Kennistoets is gekoppeld aan één artikel/thema. Accreditatie: Q-keurmerk® en 1 KRT-punt.
Orthodontie

De kracht van orthodontie in voortandvervanging | TP Kennistoets

Voortandvervanging in de hedendaagse tandheelkunde omvat méér dan het vervaardigen van esthetische en functionele restauraties. De focus verschuift naar een holistische benadering, bekend als ‘facially oriented treatment planning'. Naast implantologie en restauratieve tandheelkunde, spelen orthodontie en orthognatische chirurgie een belangrijke rol in het harmoniseren van de occlusie, articulatie en de anterieur-posterieure positionering van het bovenfront.
Implantologie

Bimaxillaire rehabilitatie

Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om implantaten met vaste voorzieningen te belasten. Toch ontstaat soms de vraag: welk materiaal moet ik gebruiken? En hoe zal ik het doen? In deze klinische casus worden die vragen beantwoord, zodat je je zelfverzekerd kan voelen voor het uitvoeren van een vergelijkbare klinische casus. Het idee is om door alle afspraken te gaan, zodat op een eenvoudige manier het hele proces doorgenomen kan worden.

Reputatieschade: een update

Ik heb al eerder aandacht besteed aan reputatieschade die zorgverleners lijden door beschuldigingen die met name online geuit worden. De website op de domeinen Zwartelijstartsen.nl en Zwartelijstartsen.com speelden daarin een belangrijke rol. De Stichting Stop Online Shaming (SOS) spande een kort geding aan over de manier waarop met de gegevens van de op de site genoemde mensen werd omgegaan.

Hoe koloniale gedachten over personen van kleur de tandheelkunde beïnvloeden

Op 1 juli wordt Keti Koti gevierd, een emancipatiedag ter herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname. Keti Koti is Sranantongo voor ‘gebroken ketenen', verwijzend naar de ketenen waaraan de tot slaaf gemaakten in Suriname waren gebonden. Hoewel de slavernij tot het verleden behoort, bestaan er nog steeds denkbeelden uit die periode en het koloniale verleden die ons hedendaagse leven en handelen beïnvloeden, met name racistische opvattingen over onze medemensen van kleur.

Bewuste amateur

Voor Armand Lamée, al 37 jaar praktijkhoudend tandarts in Bemmel, is bezig zijn met fotografie net zo belangrijk als zijn werk als tandarts. Maar hij heeft er wel altijd bewust voor gekozen om de fotografie als hobby te blijven beoefenen. ‘Ik doe het echt voor mezelf,' zegt hij. En als hij er geld voor zou vragen, is hij bang dat hij dat gevoel zou verliezen.

Flexibele gebitsprothese goed of een no-go?

Zo af en toe krijg ik de vraag of wij als tandtechnisch laboratorium flexibele gebitsprotheses vervaardigen. Mijn antwoord is dan ‘nee'. Het doel van dit artikel is om elke zienswijze over biocompatibiliteit, fysische én mechanische eigenschappen van de basismaterialen van het polyamide kunstgebit, eventueel te herzien.

BIG-registratie halen en schoonmaken

Tandheelkunde was niet haar eerste liefde en Nederland zat al helemaal niet in de planning. Het lot beschikte anders voor Yag˘mur Fındık, die hier niet alleen als een speer haar BIG-registratie behaalde, maar ook haar huis leerde schoonmaken.

Verfijn de zoekresultaten

Nieuwsbrief Abonneren