Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 608 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Pdf TandartsPraktijk 3-2023

Hieronder kun je TandartsPraktijk nr. 3-2023 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je de online artikelen liever als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een TandartsPraktijk-abonnement.
Restauratieve tandheelkunde

TP Kennistoets 2023-3 Herstel gebitsslijtage na orthodontische alignerbehandeling

Deze maand worden 10 vragen gesteld over het artikel: Herstel gebitsslijtage na orthodontische alignerbehandeling– Fleur van Erp (TP3/2023 – April 2023)   Naar de TP Kennistoets   Toegang tot de TP Kennistoets Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af (toegang tot één TP Kennistoets) of neem een abonnement om alle TP Kennistoetsen te maken en alle […]

Voor hen die te weinig geld hebben

Het is mooi dat er een voedselbank bestaat. Voor hen die te weinig geld hebben. Het is mooi dat er een extra energietoeslag bestaat. Voor hen die te weinig geld hebben. Het is mooi dat gemeenten bijspringen bij schoolkosten. Voor hen die te weinig geld hebben.
Restauratieve tandheelkunde

Van diagnose tot preparatie

De verschuiving van retentieve restauraties naar non-retentieve restauraties, gecementeerd met gevorderde adhesieve tandheelkunde, zorgt voor veel veranderingen. Met name op het gebied van de restauratieve tandheelkunde. Verschillende onderzoeken en klinische ervaring tonen aan dat we veel complicaties kunnen voorkomen. Dit is deel 1 van een trilogie over non-retentieve adhesief gecementeerde restauraties.
Algemene tandheelkunde

‘Morgen ben ik er niet meer’

Drie generaties in de stoel? Leuk, maar ook zwaar. Want onvermijdelijk ben je getuige van de teloorgang van je oudste patiënten. Drie tandartsen over de soms pijnlijke confrontatie met de vergankelijkheid. ‘Ze zei: “Morgen ben ik er niet meer”. Toen gingen de sluizen bij me open.’

Zo herken je mondkanker en geef je hulp

Per jaar wordt in Nederland bij ongeveer duizend mensen mondkanker gediagnosticeerd. Vroege ontdekking speelt een cruciale rol voor de overlevingskansen. Reden genoeg om in te gaan op de rol, die tandartsen daarbij kunnen spelen.

Harry Reintsema: ‘Een fascinatie die ik niet verwacht had’

Harry Reintsema had aanvankelijk helemaal niet van zichzelf gedacht dat hij binnen de tandheelkunde in de hooggespecialiseerde hoek van de maxillofaciale prothetiek terecht zou komen. Maar dat gebeurde wel, en zorgde voor een levenslange fascinatie.

Regionale verschillen in monddroogte

Het proefschrift van Zainab Assy probeert meer inzicht te geven in het feit dat regionale verschillen in monddroogte belangrijk kunnen zijn bij diagnostiek van de oorzaak van monddroogte en het geven van een meer op de individuele patiënt toegespitst advies voor het gebruik van bepaalde interventies ter verlichting van de droge mond.

Getest door het TP-team

Tandartsen-algemeen practici Alodia Capilla, Deepa Kaushik en Jeffrey Knip en mondhygiënisten Ellen van der Vlerk en Zahra Zafari kijken naar de kwaliteit van verschillende producten en doen hiervan verslag.

Het doorbreken van het beroepsgeheim

In de vorige editie hebben we het beroepsgeheim besproken, dat bestaat uit een zwijgplicht en het verschoningsrecht. We zullen nu (al kunnen we in dit korte bestek niet volledig zijn) situaties bespreken waarin zorgverleners, zoals tandartsen, gegevens aan andere personen of instanties kunnen verstrekken.

Verfijn de zoekresultaten