Home Zoek

Geef een zoekterm op

Verfijn zoekresultaten

21: Trauma na een trap

In het augustusnummer van TP vroegen wij u om advies inzake een 35-jarige vrouw die tijdens het kickboksen een trap op haar 21 kreeg van haar sparringpartner met als gevolg een trauma dat resulteerde in resorptie van de radix en een zwarting die af en toe fistelt.

Slagtandloosheid

Slagtanden zijn onmisbaar in het dagelijks leven van de olifant. Waarom zijn er dan in Zuid-Afrika de laatste tijd zo weinig vrouwelijk olifanten met slagtanden? En waarom worden de slagtanden van de mannen steeds kleiner?

X-puzzel #18 – bevindingen

We lieten u een bitewingopname zien en stelden u drie vragen. En hoe ging het verder?

De effectiviteit van een remineralisatiepasta

Tijdens toepassing van een slotjesbeugel kunnen ontkalkingen van het tandglazuur ontstaan als tandplaque niet adequaat verwijderd wordt. Moniek Beerens richtte haar promotieonderzoek op de effectiviteit van de minimaal invasieve remineralisatiepasta MI Paste Plus voor het herstel van wittevleklaesies.
Kindertandheelkunde

Kindermishandeling (2) Signalen. En dan?

De KNMT heeft een eigen meldcode ontwikkeld met een stappenkaart met daarin 5 stappen en een afwegingskader, voor zowel kindermishandeling als volwassengeweld. Sinds 2 juli 2018 kunnen tandartsen hiermee werken. Vanaf januari 2019 is dit verplicht. Wat moet ik weten?

Röntgenbeelden met vraagtekens

Bij een 52-jarige man wordt bij toeval op het orthopantomogram een bolvormige ‘schaduw’ aangetroffen in de rechter sinus maxillaris. Moet de patiënt hierover worden geïnformeerd? En bij wie moeten we zijn als deskundig advies wenselijk is? Bekijk vier röntgenfoto’s waarop onverwachte afwijkingen te zien zijn.
Restauratieve tandheelkunde

Slijtage

Slijtage van het gebit kan op verschillende manieren hersteld worden. Zo kan gekozen worden voor indirecte composiet- of keramische restauraties of voor directe composietrestauraties. Vaak wordt om financiële redenen voor deze laatste optie gekozen.
Kindertandheelkunde

Medisch gecompromitteerd

Het cariësrisico is soms groter bij een medisch gecompromitteerd kind. Een meisje van 6 jaar is vanaf haar 2e jaar bekend met diabetes 1. Bij een lage suikerwaarde 's nachts wordt een winegum in haar mond geschoven zonder haar wakker te maken.

X-puzzel #18

Vandaag willen we u vragen stellen naar aanleiding van een bitewingopname. Ongeveer de helft van de tandheelkundige intraorale opnamen is een bitewing.
Restauratieve tandheelkunde

Een ontbrekende laterale incisief en papil

Een 51-jarige patiënt meldt zich met de vraag of de linker- en de rechterzijde van haar bovenfront met elkaar in harmonie kunnen worden gebracht. De corrigerende ingreep is echter om meerdere redenen niet eenvoudig.

Verfijn de zoekresultaten