Video

Artikelen

TP Kennistoets 2019-5 De traumatische diepe beet

Een TP Kennistoets is gekoppeld aan één artikel en thema uit de vorige editie van TandartsPraktijk | 1 punt, accreditatie: Q-Keurmerk® en registratie: KRT
Orthodontie

Si-tec-slotjes anno nu

Teneinde bij toepassing van telescoopkronen de retentie van de primaire en secundaire kronen te garanderen, worden daarin slotjes aangebracht.

VoorbeeldVRAAG Traumatisch diepe beet TP Kennistoets 2019-5 | Test uw…

In TandartsPraktijk 4-2019 heeft u het artikel De traumatisch diepe beet: schier hopeloos of schijnbaar hopeloos? kunnen lezen. Test uw kennis over dit onderwerp met deze voorbeeldvraag.

De traumatisch diepe beet: schier hopeloos of schijnbaar hopeloos? +…

De diagnostiek en behandeling van mensen met een traumatisch diepe beet hoort thuis binnen een multidisciplinair samenwerkingsverband. In deze bijdrage staan een orthodontist en een gnatholoog stil bij ogenschijnlijk hopeloze problemen waarvoor eenzelfde behandelaanpak kan leiden naar een stabiel eindresultaat.

Vervaardiging 4-delige etsbrug (2)

In het vorige nummer van TP presenteerden we de casus van een 60-jarige patiënt met esthetische en functionele klachten met betrekking tot haar onderfront. In deel 2 lichten we de vervaardiging en plaatsing van de etsbrug toe.