Restauratieve tandheelkunde

Vorm, functie en esthetiek

Met behulp van restauratieve (reconstructieve) tandheelkunde kan de vorm, functie en esthetiek van het gebit weer worden hersteld. Vaak is er een dilemma: behoud of extractie. In TP-casuïstiek worden fraaie behandelresultaten getoond, van eenvoudig tot heel gecompliceerd.

Uitgelicht

Casuïstiek

Levensduurverlengende restauraties

Bij veel casuïstiek worden fraaie behandelresultaten getoond waarbij we een lange levensduur van het gemaakte restauratief werk verwachten. Is er een individueel alternatief in plaats van deze conceptmatige aanpak?
Tijdschrift TandartsPraktijk

Objectief kleur bepalen

Een van de moeilijkste onderdelen van het vervaardigen van een kroon is de kleurbepaling. Bij communicatie met behulp van fotografie worden in veel gevallen de kleurstalen bij het na te maken element gehouden. Maar er is een beter alternatief.

Video

Artikelen

Totaalpakket direct restaureren

1
Ivoclar Vivadent, bekend van de IPS e.max Press en CAD lithiumdisilicaten, heeft een totaalpakket samengesteld voor direct restaureren, waarmee u efficiënt in zes stappen voorspelbare, duurzame en esthetisch behandelresultaten realiseert: isoleren, bonden, restaureren, contoureren, polymeriseren en polijsten.

Advies gevraagd!

16
Patiënte behandelden we in 2015 met een paar composietfacings om de diastemen te sluiten. Recent zag ik haar weer. Ze vond het door ons bereikte eindresultaat toch niet zo mooi.

Vervaardiging 4-delige etsbrug (2)

26
In het vorige nummer van TP presenteerden we de casus van een 60-jarige patiënt met esthetische en functionele klachten met betrekking tot haar onderfront. In deel 2 lichten we de vervaardiging en plaatsing van de etsbrug toe.

Digitale tandtechniek in eigen praktijk (2)

26
De tandheelkunde wordt steeds digitaler. Indirect restaureren gaat vaak hand in hand met de implantologie en ook daar is soms behoefte aan ‘direct beschikbare’ restauraties.

De fractuursterkte van lithiumdisilicaat facings

13
In deze studie wordt het in vitro effect van de ‘immediate dental sealing’ (IDS) en de ‘delayed dental sealing’ (DDS) op de fractuursterkte van lithiumdisilicaat facings geëvalueerd. De cervicale outline van de preparaties eindigde in het dentine.