Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1227 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Getest door het TP-team

TP maakt in deze rubriek een selectie uit het aanbod van productintroducties. Heeft u nieuwe producten die u onder de aandacht wilt brengen, mail dan naar: tandartspraktijk@bsl.nl. TP-redacteuren kijken naar de kwaliteit van verschillende nieuwe producten en doen hiervan verslag.

Oorzaken en oplossingen

Al enige jaren terug had 15% van de prothesedragers allergieproblemen. Deze groep groeit helaas. Hoe komt dat? En wat zijn mogelijke oplossingen? Tandtechnicus Martijn Kalsbeek analyseert en geeft advies.

Toch geen tandarts

Hoewel Denise Duijster als kind al interesse had in het tandartsvak, koos ze na haar bachelor toch voor de publieke gezondheid. Het fit for school-project bracht haar voor onderzoek naar de Filipijnen. En bij terugkeer naar Nederland kreeg ze als postdoc bij ACTA de gelegenheid om op diverse public health-onderdelen onderzoek te doen.

Lang leve het regenwoud

U bent een bewuste consument. Glas gaat in de glasbak, uw dak ligt vol zonnepanelen en u vult uw recyclebare boodschappentas als het even kan met biologisch producten. Toch is de kans groot dat u niet weet dat u dagelijks palmolie in uw mond stopt. 's Ochtends en 's avonds zelfs.

TP Boekkeuze

Vier boeken uitgelicht.
Parodontologie

Parobruggen met zwevende dummies

Ook bij ver tot zeer gevorderd parodontaal verval is Coen Kuit terughoudend met extraheren. Want na flap-curettage kunnen vaak aanzienlijke botwinsten behaald worden. Maar als er sprake is van grote verschillen qua aanhechtingsverlies tussen naburige elementen en er eventueel ook negatieve restauratieve/endodontische aspecten zijn, dan kunnen extracties en brugconstructies geïndiceerd zijn (afbeelding 1 t/m 4). Coen beschrijft zijn ervaringen.

Tandartsen (werken) tekort

Er is een tekort aan tandartsen en dat wordt de komende jaren almaar schrijnender. Als we de berichtgeving tenminste mogen geloven. Volgens het rapport ‘Mondzorg in beeld' van ABNAMRO werkten er in Nederland in 2023 9.376 tandartsen. De verwachting is dat twintig procent daarvan binnen zeven jaar met pensioen gaat. Reken even mee: dat zijn er dus 1875,2.
Algemene tandheelkunde

Diagnostiek van tandpijn met een niet-dentogene oorsprong (Deel 1) | TP Kennistoets

Afgelopen najaar kwamen in TP verschillende pijnoorzaken in het orofaciale gebied aan de orde, waarvan de lokalisatie lastig te bepalen is*. In het onderstaand artikel wordt niet-dentogene pijn besproken. Daarbij lijkt het dat er een dentogene pijnoorzaak aanwezig is, waarbij de lokalisatie duidelijk lijkt, maar ligt de bron van de pijn toch elders. In dit artikel worden diverse pijn-begrippen besproken, die bij gecompliceerde pijndiagnostiek, zoals tandpijn met een niet-dentogene oorsprong, een rol kunnen spelen. Deel 2 van dit artikel volgt in TP3.

TP Kennistoets 2024-2 Diagnostiek van tandpijn met een niet-dentogene oorsprong

Een TP Kennistoets is gekoppeld aan één artikel/thema. Accreditatie: Q-keurmerk® en 1 KRT-punt.

KunstGebit | Een nieuwe perceptie

Het werk van Leonardo da Vinci omvat vele ontdekkingen die zijn tijd ver vooruit waren. Dit geldt ook voor tandheelkunde. Zijn  revolutionaire benadering stelde hem in staat structuren zoals de maxillaire sinus af te beelden lang voordat ze later  officieel ‘ontdekt’ werden.

Verfijn de zoekresultaten

Nieuwsbrief Abonneren