Home Zoek
Geef een zoekterm op ( 1331 resultaten )
Verfijn zoekresultaten
CasuïstiekOrthodontie
Klasse II-afwijking met grote overjet
Een 9-jarige jongen komt op verwijzing van zijn tandarts. Hij heeft een overjet van 14 mm en de tandarts wil graag weten of het verstandig is om dit op deze jonge leeftijd al te behandelen.
Out of the boxRestauratieve tandheelkunde
De stempeltechniek
Bij restauratieve behandeling van primaire en occlusale cariës kan in sommige gevallen snel en fraai gewerkt worden met de zogenaamde stempeltechniek. Wanneer de occlusale anatomie nog in tact is kan deze anatomie gebruikt worden om de restauratie vorm te geven. Een doeltreffende methode, want qua vormgeving zit je meteen goed.
CasuïstiekRestauratieve tandheelkunde
Alles uit de kast!
Soms blijkt een klein probleem bij nader onderzoek zo complex dat voor een goede behandelplanning de visie van collega’s met meerdere expertises belangrijk is. Dit is zo’n casus.
Keep dreaming
Deze uitdrukking wordt vaak gebruikt om anderen te laten inzien dat ideeën niet realistisch zijn. Dromen zijn bedrog, maar geven vanuit het onbewuste een oplossing voor problemen die blijven hangen.
CasuïstiekRestauratieve tandheelkunde
Een duivels dilemma
Mooie en tevens duurzame en degelijke tandheelkunde wordt in Nederland bemoeilijkt door de strakke tariefstructuur en het onvermogen van de beroepsorganisaties om hierin met de NZa en ZN verandering te brengen.
CasuïstiekParodontologie
Hopeloos verloren en toch bruikbaar
In deze casus wordt een alternatieve benadering beschreven van twee frontelementen waarbij beide wortels minimaal worden geamputeerd. Beide elementen waren als verloren te beschouwen.
De tanden van de doden van Pompeï
De skeletten van de slachtoffers van de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in het jaar 79 zitten al ruim een eeuw in poppen van gips geconserveerd. Maar dankzij CT-scans zijn hun gebitselementen nu zichtbaar geworden.
AchtergrondParodontologie
Eén zaak, meerdere visies
Is de mandibula van het embryologisch begin af aan één bot of is onze onderkaak oorspronkelijk opgebouwd uit twee botdelen die zich in de moederschoot samenvoegen? Bestudering van de anatomische mandibula biedt niet het gewenste uitsluitsel.