Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Optimaal interdisciplinair

Maarten Bekkers
De digitale ontwikkelingen zitten in een stroomversnelling, zo ook de digitale ontwikkelingen in de tandheelkunde. Digital Smile Design, digitale afdrukken en cad-cam-vervaardigde restauraties zijn enkele voorbeelden hiervan die ons werk nog interessanter en nauwkeuriger kunnen maken. Hierbij is het wel van belang dat we als professionals goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden en onmogelijkheden van deze nieuwe ontwikkelingen om zo te zorgen dat we ze optimaal kunnen benutten. In dit artikel zal aan de hand van een casus worden ingegaan op de wijze waarop Digital Smile Design zo ideaal mogelijk kan worden benut om naar een voorspelbaar, minimaal invasief en duurzaam resultaat toe te werken.
Premium

Het door Christian Coachman geïntroduceerde Digital Smile Design (DSD) is al enkele jaren een hot item in de tandheelkunde. DSD biedt ons in essentie de mogelijkheid om voor onze patiënten hun nieuwe glimlach (bovenfront) digitaal te ontwerpen, dit om te zetten naar een esthetische wax-up en last but not least een try-in een try-in bij hen.1 Op deze wijze kunnen we onze patiënt al bij aanvang van de behandeling tonen hoe hun ideale glimlach eruit zal gaan zien. Vanzelfsprekend draagt dit in grote mate bij aan de coöperatie, motivatie en het vertrouwen waarmee de behandeling uitgevoerd kan worden. Het is voor ons ook direct de uitdaging die we hiermee aangaan om het getoonde ontwerp te realiseren. Onze patiënt heeft door deze werkwijze een hoog verwachtingspatroon. Dit vergt een goede behandelplanning, zowel esthetisch als functioneel, en een nauwkeurige uitvoering daarvan door het volledige behandelteam.

Daarnaast geeft DSD ons als tandheelkundig professionals de mogelijkheid om een nauwkeurige faciale en dentale analyse uit te voeren, makkelijk te kunnen communiceren

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 8, 2016.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.