Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een blijvend dilemma

Prof. dr. L. Abraham-Inpijn
Twee vragen in twee opeenvolgende dagen!
Premium

Vraag 1

Geachte mevrouw Abraham-Inpijn met deze mail wil ik u vragen om uw mening over het onderstaande.

In de praktijk hebben wij een aantal medicijnen voor noodsituaties, daarnaast een AED, een kleine zuurstoffles en uiteraard verbandmiddelen. De vraag gaat over de medicijnen voor noodsituaties. Er is een discussie ontstaan bij ons in de praktijk naar aanleiding van deelname van 1 van de assistentes aan een BHV-cursus, verzorgd door Crisicom, via de KNMT.

Zij kwam maandagmorgen met de mededeling dat de medicijnen die wij hebben, niet nodig zijn en zelfs niet zouden mogen gebruiken omdat wij niet de juiste diagnostiek kunnen bedrijven en behandelingen inmiddels met andere medicijnen worden gedaan.

In de syllabus is daarover niets terug te vinden en contact met Crisicom komt voorlopig niet verder dan ‘we zullen de KNMT eens bellen en er nog eens naar kijken’.

Overigens was een collega tandarts, aldaar ook aanwezig, en van dezelfde generatie als ik, ik ben 59, net als ik nogal verbaasd.

Kortom: wat zijn de regels,

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 4, 2016.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.