Omkatten

De zorg wordt in de neoliberale samenleving steeds meer gestructureerd volgens de normen van het bedrijfsleven. De vakman kan niet zomaar naar eigen goeddunken zijn werk kan inrichten. De productie moet gestandaardiseerd en geprotocolliseerd tot stand komen. Het bedrijfsmodel als totem.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0158-3/MediaObjects/12496_2018_158_Fig1_HTML.jpg

Om je praktijk naar dit model te stroomlijnen moet je bijna een opleiding bedrijfskunde hebben gevolgd. Daarom huurt men steeds meer consultants en coaches in om dat doel te bereiken.

Zij gedragen zich als afgezanten van de inspectie, neuzen rond in je praktijk om je te vertellen dat je niet geheel volgens de normen werkt. Vanaf de dag dat zij een poot tussen de deur krijgen moet alles anders. Iedereen deed zijn werk zoals hij dat in scholing en nascholing had geleerd en

0
11

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 10, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.