Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe richtlijn kunstgewrichten

Prof. dr. L. Abraham-Inpijn
De afgelopen jaren zijn mij bij herhaling vragen gesteld over de behandeling van patiënten met kunstgewrichten. Een enkele wil ik memoreren omdat de vragen een probleem aan de orde stellen dat zal blijven terugkeren, ondanks de nieuwe, op brede steun gebouwde Richtlijn.
Premium

Recente vraag

Beste mevrouw Abraham-Inpijn.

Ik zit klem tussen de patiënt en de voorschriften die gelden voor de profylaxe van kunstgewrichten. Mijn patiënt heeft bij het skiën de laatste winter haar been gebroken en zij heeft nu een tijdelijke plaat om de fractuur steun te geven, zegt ze. Door haar matige mondhygiëne heeft zij een parodontitis, die ik wil gaan behandelen. De patiënt ‘eist’ nu voor elke behandeling antibioticaprofylaxe. Haar specialist heeft daarover geen uitspraak gedaan, maar ze heeft dat van het internet. Ze wil zich niet laten behandelen als ik aan haar wens geen gevolg geef. Ik heb geprobeerd uit te leggen dat het officieel voor een plaat niet nodig is, maar ik kan haar niet overtuigen. Wat nu?

Antwoord

In de eerste plaats: u hebt volkomen gelijk. Aan deze uitspraak hebt u echter niets, want als u mijn visie aan de patiënt meldt, zal deze zeggen, of op zijn minst denken, dat we onder één hoedje spelen.

Ik denk dat u uw heil moet zoeken bij de medisch

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 5, 2016.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.