Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

3M splitst medische tak af 

Diederik Wieman
Het aan de Amerikaanse Nasdaq genoteerde 3M is van plan om zijn gezondheidszorgactiviteiten af te splitsen. Daaronder vallen ook de materialen, hulpmiddelen, instrumenten en apparatuur voor tandheelkunde en orthodontie. 3M verwacht dat de spin-off eind volgend jaar een feit is.  
Premium

3M denkt dat de opsplitsing van het concern goed is voor de aandeelhouders. Zowel het oude 3M als het nieuwe, zelfstandige healthcare bedrijf worden wendbaarder en innovatiever, zo is de verwachting. Eerder werd ook al de tak afgesplitst die zich met voedselveiligheid bezighoudt. Health Care was binnen 3M vorig jaar goed voor een omzet van 8,61 miljard dollar, ongeveer eenderde van de totale 3M-omzet. De healthcaredivisie krijgt een eigen notering aan de Nasdaq en blijft zich als voorheen richten op onder andere wondzorg, mondverzorging, IT in de gezondheidszorg en filters voor de biofarmaceutische industrie. Het nieuwe 3M zal twintig procent van de aandelen in het healthcarebedrijf houden.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.