Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat verdient de tandarts in Qatar? 

Diederik Wieman
Het omstreden WK is inmiddels in volle gang. En de verhalen over deelnemende rijke olielanden doen de ronde. Een Rolls Royce Phantom voor alles spelers van het Saudische elftal. Qatar dat supporters inhuurt om een lekker WK-sfeertje te creëren. Maar profiteert de tandarts ook van al dat oliegeld? Wat verdient een tandarts eigenlijk in Qatar? 
Premium

Daar valt niet helemaal  goed achter te komen. Carrièresite Indeed geeft wel de nodige vacatures voor tandartsen in Qatar’s hoofdstad Doha, maar bij de advertenties staan geen salarisindicaties. Wel stelt de site dat het gemiddeld salaris voor een tandarts in loondienst 17.737 Qatar Rial (QAR) bedraagt, wat omgerekend neerkomt op € 4.471,41. Het wordt al een stuk beter wanneer je in Qatar als orthodontist aan de slag gaat. Het gemiddelde salaris hiervoor is QAR 23.662 ofwel € 6.173,92. Salaryexplorer.com (waarvan de validiteit niet echt te checken is), vindt dat de salarissen een stuk hoger liggen. Het salaris van iemand die als tandarts in Qatar werkt ligt volgens hen tussen de € 4.748 en de € 14.000. Volgens de site is € 9.132,25 het gemiddelde en is dit bedrag inclusief huisvesting, vervoer en andere secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze bedragen gelden overigens ook voor orthodontisten, aldus de site. Wel tekent de site aan dat de salarissen van tandartsen enorm kunnen variëren op basis van ervaring, vaardigheden of geslacht. Dit laatste verbaast uiteraard niet, gezien de slechte positie van vrouwen in dit soort landen. 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.