Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tandarts in top 10 van beste beroepen 

Diederik Wieman
Top 10 lijstjes zijn natuurlijk altijd arbitrair, maar daarom niet minder leuk om te lezen. Zo staat tandarts in de ‘Top tien beste beroepen’ in de VS, samengesteld door online nieuwsplatform U.S. News & World Report.
Premium

U.S. News is niet over één nacht ijs gegaan bij de kwalificatie van beste beroepen. Er komen alleen banen in aanmerking waarvan het Amerikaanse centraal bureau voor de statistiek de komende 8-10 jaar de meeste vacatures verwacht. Vervolgens is rekening gehouden met aspecten als salariëring, carrièrekansen en werkgelegenheid. De top 10 beste beroepen wordt dan aangevoerd door software developer (1), gespecialiseerd verpleegkundige (2) en medisch manager (3). Tandarts komt op de 10e plaats en valt dus nog net binnen de top 10. Volgens de ranking scoort het beroep zeer goed op salaris en werkgelegenheid (rapportcijfer 10), toekomstige groei (6), stress (6) en werk-privé balans (8). U.S. News heeft ook nog andere lijstjes waarin de tandarts voor komt. Zo staat het beroep op nummer 11 in de lijst van de best verdienende beroepen en op een verdienstelijke 4e plek in de top 10 van beste beroepen in de gezondheidszorg. Deze laatste top 10 wordt aangevoerd door gespecialiseerd verpleegkundige, doktersassistent en fysiotherapeut. Heb je tijd over? Kijk bekijk dan hier de ranglijsten. 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.