Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overheid komt met mondzorg vergoeding voor Oekraïense vluchtelingen

Diederik Wieman
Tandartsen hoeven vluchtelingen uit Oekraïne per 1 juli waarschijnlijk niet langer meer (helemaal) gratis te behandelen. Uit berichten van het ministerie van VWS blijkt dat er een oplossing komt in de vorm van de Regeling Medische zorg Ontheemden (RMO). Tandartskosten kunnen uit deze regeling tot € 250,- euro worden vergoed.
Premium

Oekraïense vluchtelingen hebben weliswaar recht op zorg, maar die wordt door het CAK betaald uit de subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg aan onverzekerden. Deze regeling keert alleen uit als het om zorg uit het basispakket gaat. En daar valt tandheelkundige zorg voor volwassenen niet onder. Met de RMO wil het ministerie dit probleem nu oplossen. Deze regeling stelt een bedrag beschikbaar van € 250,- per ontheemde voor zorg buiten het basispakket en is ook in de toekomst voor andere groepen te gebruiken dan Oekraïense vluchtelingen. De regeling zal via de SOV (Subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg voor onverzekerden) worden uitgevoerd door het CAK. Kijk hier voor meer informatie.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.