X-puzzel #5 – bevindingen

Op pagina 23 van deze uitgave legden wij u twee foto’s voor die ons door een collega waren toegestuurd voor overleg ten behoeve van het opstellen van een orthodontisch behandelplan ten behoeve van een 47-jarige man.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In de regio van de geïmpacteerde 15 (afbeelding 1) was op de panorama-opname ter hoogte van de sinus maxillaris een radio-opaciteit zichtbaar (afbeelding 2). Onze vragen aan u waren: wat is uw diagnose met betrekking tot die radio-opaciteit, zoudt u aanvullend röntgenonderzoek doen (en zoja: welk?) en ziet u op beide foto’s nog andere interessante zaken die van belang kunnen zijn voor de behandelend orthodontist?

Dit zijn onze bevindingen:

Frédérique San Giorgi

1. De radio-opaciteit ter hoogte van de sinus maxillaris in de regio 15 is een melkelement, hoogstwaarschijnlijk de 55. Door lokale ankylose ontstaat de situatie

0
10

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 5, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.