X-puzzel #18

Vandaag willen we u vragen stellen naar aanleiding van een bitewingopname. Ongeveer de helft van de tandheelkundige intraorale opnamen is een bitewing.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vandaag willen we u vragen stellen naar aanleiding van een bitewingopname. Ongeveer de helft van de tandheelkundige intraorale opnamen is een bitewing. Op basis van de richtlijnen is het gerechtvaardigd om deze periodiek te maken zonder dat er klachten of verdenkingen zijn. Het interval tussen opeenvolgende bitewingopnamen wordt bepaald door het cariësrisico, wat voor iedere patiënt specifiek bepaald wordt.

Op afbeelding 1 ziet u een opname van een 37-jarige man. Er is geen belastende medische anamnese. De tandheelkundige anamnese en het klinisch mondonderzoek leveren geen bijzonderheden op. Er is een laag cariësrisico en er zijn geen klachten of verdenkingen.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0131-1/MediaObjects/12496_2018_131_Fig1_HTML.jpg

Afb.

0
11

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 8, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.