Smile design: perfectie of imperfectie

Esthetische tandheelkunde speelt zich voornamelijk af in het bovenfront. Dat is de plek bij uitstek waar het vakmanschap van de tandarts op de proef wordt gesteld als het om perfectie gaat. En dan valt tegenwoordig al snel de term ‘smile design’. Deze bijdrage is de eerste van drie beschouwingen op basis van de door de deelnemers hooggewaardeerde voordracht die de auteur verzorgde tijdens het TP-congres op 1 december 2017 in CineMec Utrecht.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Met design bedoelen we een ontwerp of vormgeving, maar het is ook een term voor een exclusief gebruiksvoorwerp of een vormgegeven product dat door een bekende designer is uitgevoerd. In eerste instantie denken we dan aan de vorm van meubilair, straatlantarens of fluitketels. Wie kent ze niet? De lantarenpaal van Friso Kramer en de fluitketel le Lapin van de Hema. Nederland zit er vol mee en ze lijken voor de eeuwigheid geschapen (afbeelding 1).

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0010-9/MediaObjects/12496_2018_10_Fig1_HTML.jpg

Afb. 1 Dutch design

Frank Lloyd Wright (1867-1959),

0
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 1, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.