Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hand made

Rutger Sprengers
Tandheelkunde en tandtechniek staan meer en meer in het teken van digitalisering. Digitale afdrukken, ‘digital smile design’ en een digitaal productieproces.
Premium

De wens van mijn patiënt is het verbeteren van de esthetische uitstraling van het bovengebit in vorm en kleur. Er is enige slijtage waarneembaar (chipping en abrasie). De kleur is wat donker (A3,5/A4). De mondhygiëne is goed en er zijn weinig restauraties. Element 36 is in het verleden verloren gegaan en zal worden vervangen door een implantaat met een kroon van zirkoonoxide.

De eerste vraag die ik mijzelf altijd stel is of we de huidige situatie op een minimaal invasieve manier kunnen verbeteren. Als dit niet mogelijk is zal ik de behandeling niet starten en de patiënt uitleggen dat de wens niet reëel en dus ook niet haalbaar is. Het is dus belangrijk om de mogelijkheden en eventuele valkuilen goed te analyseren en te documenteren alvorens invasief aan de slag te gaan. Dit kunnen we in mijn ogen alleen controleren door eerst het eventueel mogelijke eindresultaat zichtbaar te maken in de mond van de patiënt. Dit niet alleen om minimaal invasief te kunnen werken, maar ook om een dossier te vormen. Dossiervorming is belangrijk in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 1, 2019.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.