Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Peri-implantaire reiniging: een nieuwe invalshoek

Avatar
Miran Mir
Avatar
Peter Thoolen
Met de toenemende hoeveelheid implantaten die geplaatst worden, introduceren we steeds vaker een potentieel probleem in de mond van de patiënt: peri-implantaire ontstekingen. Het arsenaal aan oplossingen voor dit probleem wordt frequent uitgebreid. Na een korte toelichting over de verschillen tussen gezond peri-implantair weefsel en de twee stadia van peri-implantaire ontstekingen, willen wij aan de hand van casuïstiek ons licht werpen op een alternatieve benadering van van peri-implantaire reiniging.
Premium
Peri-implantaire gezondheid kenmerkt zich klinisch
Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Tandartspraktijk.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 5, 2021.

1 REACTIE

  1. Prachtig artikel. Informatie en vraagstellingen correct weergegeven.
    Met de implantsafe test wordt getest op de geactiveerde vorm van MMP8 (MatrixMetalloProteonase-8). Dat enzym is beter bekend als Collegenase, afbraak van collageen. Dat wordt in een publicatie aangegevn als aMMP-8.
    Feitelijk moet je Implantsafe al inzetten direct na plaatsen supraconstructie. Immers voordat een peri-implantitis wordt ontdekt moet er sprake zijn van Peri-Mucositis. Dat ontdek je dan bij verhoogde aMMP-8 waarden. Dan volledig een peri-implantair protocol doorvoeren, ter vermijding dat de destructie gaat plaatsvinden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.