Over het hoe en wat van de digitale mondscanners: Yes we scan

Sinds de introductie van Cerec in de tachtiger jaren als een van de eerste digitale afdruksystemen, hebben zich op dit gebied in toenemend tempo grote technische ontwikkelingen voorgedaan. Als gevolg daarvan komen er steeds meer en eenvoudiger te hanteren digitale scanners op de markt. Het is slechts een kwestie van tijd dat de intraorale scanner tot de standaarduitrusting van de algemene tandartspraktijk zal gaan behoren. In dit artikel leest u waar u op moet letten bij de aanschaf van zo’n scanner en probeer ik het bijbehorende jargon uit te leggen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Tot ongeveer tien jaar geleden maakten wij tandartsen meestal conventionele (analoge) afdrukken in het proces van het vervaardigen van kronen. Uitzondering hierop waren de praktijken die een Cerec-apparaat (of vergelijkbaar) hadden. Dit apparaat was de eerste stap in de digitalisering van het maken van afdrukken.

Het was ook het begin van de verschuiving van ‘labside werken’ (vervaardiging van het werkstuk in het laboratorium) naar ‘chairside werken’. Dit is een manier van productie waarbij je direct na een digitale scan begint met

0
10

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 8, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.