Nog meer trammelant in kindertandheelkundeland: Mondzorg voor kinderen op de schop?

Een wezenlijk aspect van NRC is de communicatie met het kind en de ouders. Sommigen beweren dat als die communicatie niet optimaal is, NRC gedoemd is te mislukken. Dat is echter te kort door de bocht. In dit artikel wordt verslag gedaan van een casus die zich uitstrekt over zes jaar. Deze laat zien dat gebrekkige uitvoering van NRC niet per se leidt tot het mislukken van de behandeling. In het commentaar wordt ingegaan op misleidende info over NRC in de pers, de reactie van een groep hoogleraren op een gepubliceerd artikel over de omslag in de mondzorg voor kinderen en het gebrek aan een eenduidige visie op de cariësbehandeling in de wetenschap.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Reinier (6 jaar) meldt zich in mei 2010 met zijn ouders voor onderzoek. Hij maakt een stoere indruk. Klinisch worden er geen bijzonderheden gevonden en besloten wordt tot een volgende bezoek in september 2010. Ook dan zijn er geen bijzonderheden te melden, zodat het volgende periodieke onderzoek plaatsvindt in september 2011. Dan worden voor het eerst

0
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 3, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.