Digitaal rondom de tandartsstoel

Voor de mondzorg komen steeds meer digitale technologieën beschikbaar. Digitale radiologie, maar ook digitale afsprakensystemen voor patiënten hebben in veel praktijken toepassing gevonden. Een belangrijke vraag hierbij is welke nieuwe technieken de mondzorg daadwerkelijk verbeteren of het werk in tandartspraktijken vergemakkelijken. Technische kenmerken van digitale technologieën zijn vaak onderzocht, maar de effecten van het werken ermee op de mondzorg en op het werk in de praktijk zijn vaak onbekend. Marieke van der Zande onderzocht de invloed van digitale technologieën op het werken in tandartspraktijken, en welke afwegingen tandartsen maken bij het gebruik ervan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Wat was de aanleiding van uw onderzoek?

Dit onderzoek begon met een vraag die meerdere tandartsen zich vast weleens gesteld hebben: ‘Waarom gebruiken sommige collega’s enthousiast veel digitale technologieën, terwijl anderen daar niet voor warmlopen en daar geen behoefte aan lijken te hebben?’ Daniël Wismeijer was een van de mensen die zich deze vraag stelde, en vervolgens mijn promotor werd. Die vraag boeide me: om ons heen zien we een grote invloed van digitalisering, bijvoorbeeld in de manieren waarop we tegenwoordig muziek beluisteren, de weg vinden in een onbekende stad, of zelfs een auto besturen. We denken allemaal wel

0
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 5, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.