Digitale tandtechniek in eigen praktijk (2)

De tandheelkunde wordt steeds digitaler. Met name de indirecte restauratieve tandheelkunde lijkt daar tot op heden van te profiteren. Al in deel 1 van dit artikel (TP, oktober 2018, pag. 8-14) werd belicht hoe computer aided design/computer aided manufacturing (cad/cam) steeds meer een rol gaat spelen in de algemene praktijk. Indirect restaureren gaat echter vaak hand in hand met de implantologie en ook daar is soms behoefte aan ‘direct beschikbare’ restauraties.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het zelf in de praktijk toepassen van cad/cam in de breedste zin van het woord (scannen, ontwerpen en produceren) wordt steeds gebruikelijker. Waar solitaire kronen, inlays en onlays al enkele jaren op deze manier worden uitgevoerd, lijken implantaatrestauraties voor veel clinici nog steeds een brug te ver. Misschien speelt de kennis en keus van onderdelen en prothetische opties hierin een rol, misschien lijken de klinische voordelen kleiner dan bij

0
68

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 2, 2019.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.