Digitale tandtechniek in eigen praktijk (1)

Steeds meer van de hedendaagse tandtechniek wordt – tenminste gedeeltelijk – digitaal verricht. De snelle opkomst van intraorale scanners in de algemene praktijk zorgt ervoor dat ontwikkelingen elkaar in sneltreinvaart opvolgen. Het is voor tandtechnici efficiënt dat gegevens digitaal worden aangeleverd, maar hoe wordt de clinicus daar zelf beter van? En welke ‘tools’ zijn inmiddels beschikbaar om een gedeelte van het tandtechnisch werk weer zelf te doen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Computer aided design/computer aided manufacturing (cad/cam) is op zich niets nieuws in de tandheelkunde. Al in de jaren tachtig werd voor het eerst gebruikgemaakt van deze technologie waarbij restauraties – of gedeeltes daarvan – middels een computergestuurd proces werden ontworpen en geproduceerd. Het CEREC-systeem was het eerste systeem dat wereldwijd de markt veroverde op het gebied van ‘chairside’ werken: het in de praktijk zelf vervaardigen

0
117

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 8, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.