Dat bleek nog mooi(er) te kunnen!

Een vrouw wordt met een esthetische wens door de tandarts verwezen. De 21 is endodontisch behandeld en cervicaal flink verkleurd. De verkleuring schemert door de composietfacing heen. Gingiva kleurt rondom de 21 paars. De meegezonden röntgenfoto toont apicaal geen bijzonderheden. Haar wens: zij wil graag verbetering van de kleur in en rondom de 21 en verbetering van de symmetrie. Zij kijkt je verwachtingsvol aan … Wat zou je behandelvoorstel zijn?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Het frontaal aanzicht bij het eerste bezoek.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0094-2/MediaObjects/12496_2018_94_Fig1_HTML.jpg

2 De solo-opname van de 21, door haar tandarts gemaakt in juni 2017. De endodontoloog en ik overleggen: is het mogelijk om intern te bleken? De endodontoloog ziet op de foto geen bijzonderheden rondom de apex. Het element is niet percussiegevoelig. De wortel is echter relatief kort en heeft een ongunstige kroon-wortelverhouding. Daarnaast is er een glasvezelstift aanwezig. Deze loopt van halverwege de wortel door tot aan de incisaallijn. De kans op verzwakking of

0
100

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 6, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.