Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugd centraal in campagne mondhygiënisten 

Diederik Wieman
Van maandag 20 tot en met zondag 26 maart 2023 vindt de elfde editie van de Week van de Mondhygiënist plaats. Tijdens de landelijke campagneweek vraagt beroepsvereniging NVM-mondhygiënisten aandacht voor preventieve mondzorg bij de jeugd. En dat is volgens de beroepsvereniging hard nodig.

 De focus van deze campagneweek ligt op de preventieve mondzorg bij ouders met jonge kinderen, schoolgaande jeugd en jongeren tot 18 jaar. Vanaf het eerste babytandje is het van belang goed te poetsen, zo stelt de beroepsvereniging. Een slecht wisselgebit bij de jeugd op de lagere school kan later tot forse mondproblemen leiden. En bij pubers met een beugel is het schoonhouden van de mond extra belangrijk om gaatjes en tandvleesontsteking te voorkomen. Via een landelijke advertentiecampagne informeert de beroepsvereniging het Nederlandse publiek over het belang van preventieve mondzorg, waarbij wordt ingezet op gedragsverandering. De campagne roept op om voortaan de mondhygiënist te bezoeken met de slogan: Voorkom gaatjes, maak een gaatje vrij voor de mondhygiënist. Tijdens deze actieweek wordt het werk van de mondhygiënist ook onder de aandacht gebracht van andere mondzorgprofessionals en aanverwante (zorg)professionals waarmee mondhygiënisten samenwerken. Kijk hier voor meer informatie.  

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.