Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inflatie en covid drukken verkoop aligners

Diederik Wieman
Covid, inflatie, recessie, de oorlog in Oekraïne. Ook de mondzorgbranche voelt de gevolgen van de opeenstapelende crises. Met name de verkoop van aligners blijkt niet immuun voor macro-economische tegenwind.
Premium

Zo kwam er een einde aan zes kwartalen groei van het Amerikaanse beursgenoteerde Align Technology. Het concern rapporteerde in het tweede kwartaal een verlies van 0,4%, een daling van 4,1% op jaarbasis. Topman Joe Hogen verklaarde dat het tweede kwartaal moeizaam verliep door de aanhoudende gevolgen van corona (met name de lockdowns in China), stijgende inflatie en afnemend consumentenvertrouwen. Het eveneens aan de NASDAQ genoteerde SDC waarschuwde eind 2020 al voor dalende omzetten. In het tweede kwartaal rapporteerde SmileDirectClub een omzetdaling van 27,8% ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Wel liepen de verliezen met 8 miljoen dollar terug tot 65 miljoen dollar. Het concern verkocht 17,8% minder aligners in de verslagperiode. Meer economische informatie over toeleveranciers? Lees dan hier het artikel uit Dental Tribune.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.