Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Harvey Weinstein klaagt over gevangenistandarts 

Diederik Wieman
Harvey Weinstein, de in ongenade gevallen Hollywood-filmmagnaat en veroordeelde verkrachter, heeft een slecht gebit en vindt dat hij daarvoor in de gevangenis van Los Angeles niet goed wordt behandeld.
Premium

Weinstein, die tot 23 jaar werd veroordeeld wegens zedendelicten, klaagt dat de gevangenistandarts zich beperkt tot het trekken van slechte tanden en kiezen in plaats van deze te restaureren. Hij eist kronen en bruggen en anders een kunstgebit om er tijdens de nog komende processen presentabel uit te zien. Weinstein heeft daarom onlangs bij de rechter een verzoek ingediend om zijn privétandarts te mogen bezoeken. Volgens een artikel in de New York Post klaagde Weinstein dat de tandarts in de Twin Towers Correctional Facility in Los Angeles aanbood om ofwel de aangetaste tanden eruit te trekken zonder vervanging, ofwel helemaal niets te doen. Weinstein beschreef zijn tandheelkundige situatie als een noodgeval: “Ik heb elke dag pijn. Ik heb gaatjes en ik kan niet eten omdat ik tanden mis”, aldus Weinstein. De rechter wees het verzoek af omdat een ​​bezoek aan de tandarts buiten de norm valt aangezien de reis teveel inzet van de bewaking vraagt. En dus zal Weinstein bij zijn volgende proces op 10 oktober met een gehavend of ontbrekend gebit terecht staan. In die zaak worden de beschuldigingen van het seksueel misbruiken van nog eens vijf vrouwen tussen 2004 en 2013 behandeld. 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.