Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverzekeraar waarschuwt voor commerciële zorgpartijen

Diederik Wieman
Of het nu huisartsen, tandartsen of dierenartsen zijn: steeds vaker worden praktijken opgeslokt door buitenlandse ketens of durfkapitaal. Zorgverzekeraar DSW volgt deze ontwikkelingen met argusogen, zo blijkt uit een artikel in Medisch Contact. De zorgverzekeraar zal er alles aan doen om commerciële partijen te weren.
© pixs:sell / stock.adobe.com

Afgelopen voorjaar moest DSW nog ingrijpen om goede zorg voor haar verzekerden in Pijnacker en omstreken te garanderen. Bij een huisartsenpraktijk, onderdeel van Centric Health, was  niet altijd een huisarts beschikbaar om spoedzorg te leveren en soms was de praktijk voor patiënten onbereikbaar. DSW zegde de overeenkomst met de keten nog net niet op. Vanwege de wanprestatie werden wel de inschrijftarieven voor het tweede kwartaal opgeschort en die voor het eerste kwartaal teruggevorderd. Het is niet ondenkbaar dat ook andere zorgverzekeraars stappen ondernemen wanneer er geen goede huisarts- of mondzorg wordt geleverd door ketens. Het is in ieder geval een duidelijke boodschap aan ketens die huisartsen- en mondzorg als commercieel verdienmodel zien. Lees hier het artikel in Medisch Contact of de reactie op de LinkedIn pagina van DSW.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.