Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zes op de tien peuters gaat niet naar tandarts

Diederik Wieman
Ruim de de helft (60,6%) van de kinderen van 2 en 3 jaar oud bezoekt geen tandarts. Per provincie zijn er flinke uitschieters. Zo is in Flevoland de grootste inhaalslag te maken: hier gaat zelfs 67,5% van de peuters niet op controle. Ook in Noord- en Zuid-Holland is dit percentage hoog. Dit blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Independer.

De verschillen zijn ook groot op gemeentelijk niveau. Zo gaat in Amsterdam bijna driekwart (74%) van de peuters niet naar de tandarts. In Staphorst is dat met 75,2% nog hoger. Ook in Diemen (73,2%), Rotterdam (73,1) en Dordrecht (72,1%) ontvangen relatief veel jonge kinderen geen mondzorg. In het Noord-Brabantse Boekel hebben ze het beter voor elkaar. Het percentage peuters dat niet naar de tandarts is hier het laagst (30,9%). Daarna volgt het waddeneiland Terschelling met 33,3%. ‘Kinderen tot achttien jaar hebben altijd gratis tandzorg. Ook als de ouders geen tandverzekering hebben. Misverstanden hierover zorgen er helaas voor dat veel kinderen niet naar de tandarts gaan’, aldus Independer expert zorgverzekeringen Mirjam Prins. Kijk hier voor meer informatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.