Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tandartsketen Curaeos kampt met fiasco van half miljard

De Europese tandartsketen Curaeos is verwikkeld in financiële problemen als gevolg van een samenloop van te veel schulden en de uitbraak van het coronavirus. Hierdoor zag het bedrijf meer dan een half miljoen euro in rook opgaan. In Nederland is Curaeos marktleider met meer dan een miljoen klanten, met onder meer de merken DentConnect en Samenwerkende Tandartsen.

 

 

EQT zou in 2017 teveel hebben betaald voor de tandartsketen aldus ingewijden. De resultaten van Curaeos vielen tegen en de integratie van nieuwe praktijken bleek duurder dan voorspeld. Ook vielen de verwachte kostenbesparingen tegen, meldt Medisch Ondernemen.

Onhoudbare situatie

De ambitie van EQT om internationaal te groeien, door praktijken in Nederland, Duitsland, België, Denemarken en Italië toe te voegen, mocht niet baten: de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. De tandartsen van Curaeos konden twee maanden niet werken, en de financiële positie van het bedrijf werd dermate onhoudbaar dat de eigenaren gedwongen werden om het verlies van een half miljard euro te nemen.

Bron: Skipr
Beeld: © erhui1979 / Getty Images / iStock

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.