Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tabletjes in plaats van pasta

Dagelijks zoeken bedrijven die de wereld duurzamer willen maken de publiciteit met hun nieuwe product dat daaraan een bijdrage wil leveren. Zo ook het Amerikaanse Bite. Uitgaande van het gegeven dat we elk jaar wereldwijd meer dan een miljard (nagenoeg) lege plastic tandpastatubes weggooien, ontwikkelde het bedrijf tandpastatabletjes in een glazen potje.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0032-y/MediaObjects/12496_2019_32_Fig5_HTML.jpg

Bite wil hiermee de meest duurzame tandpastafabrikant ter wereld worden. Een nobel streven, maar wat krijgen we? Een potje van Bite bevat 64 in de mond open te bijten tabletjes – ongeveer voldoende voor een maand tweemaal daags reinigen – en dan met de natgemaakte borstel poetsen. Wat zit erin? Eigenlijk de meeste standaard-ingrediënten van een tandpasta, zoals natriumbicarbonaat, dicalciumfosfaat en xylitol. De tabletjes zijn volledig vrij van natriumfluoride en zijn verkrijgbaar in de smaken mint en activated charcoal (actieve houtskool). Ze zijn voorts 100% glutenvrij, veganistisch, niet op dieren getest, bevatten geen agressieve chemicaliën en worden volgens alle FDA-richtlijnen geproduceerd.

Meer informatie: bitetoothpastebits.com

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.