Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NOvT gaat niet in op uitnodiging KNMT  

Diederik Wieman
De KNMT heeft de nieuw opgerichte Nederlandse Orde van Tandartsen (NOvT) uitgenodigd voor een gesprek, maar NOvT-voorzitter Vincent Guicherit is niet van plan om op die uitnodiging in te gaan. 'De NOvT acht een overleg op dit moment niet opportuun', aldus Guicherit.

De NOvT werd door tandarts Vincent Guicherit met een acht pagina’s tellend manifest gelanceerd op Linkedin. In het manifest motiveert NOvT-voorzitter Guicherit waarom de oprichting van belang is. De orde is bezorgd over de opkomst van private equity dat tandartspraktijken opkoopt en, aldus het manifest, ‘schadelijk is voor de tandheelkunde, de tandarts en de patiënt.’ De KNMT wilde niet reageren op de komst van een nieuwe beroepsvereniging, maar nodigde oprichter en voorzitter Vincent Guicherit wel uit voor een gesprek. Die uitnodiging is nu dus afgeslagen. Guicherit: “Gelet op wat er met het voormalige ANT is gebeurd, acht de NOvT het weinig zinvol om überhaupt met de KNMT in overleg te gaan.” Op LinkedIn plaatst hij een uitgebreid epistel waarin hij zijn verklaring onderbouwt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.