Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NOvT komt op voor zelfstandige tandartspraktijk 

Diederik Wieman
In zijn kruistocht tegen het kapitaal in de mondzorg heeft tandarts Vincent Guicherit de Nederlandse Orde van Tandartsen (NOvT) opgericht. De NOvT werd met een acht pagina’s tellend manifest gelanceerd op LinkedIn.

In het manifest motiveert NOvT-voorzitter Guicherit waarom de oprichting van belang is. De orde is bezorgd over de opkomst van private equity dat tandartspraktijken opkoopt en, aldus het manifest, ‘schadelijk is voor de tandheelkunde, de tandarts en de patiënt.’

NOvT-voorzitter Vincent Guicherit

De orde constateert verder dat de privé-tandheelkunde in toenemende mate onder druk komt te staan en haar onafhankelijkheid verliest. Bovendien vindt de NOvT  dat de ketenvorming schadelijk is voor de ontwikkeling van jonge tandartsen. De NOvT wil een alternatief zijn voor tandartsen die zich aan wettelijke regels houden maar – zo stelt Guicherit in het manifest – ‘zich niet laten leiden door de KNMT geregisseerde belangen van ‘stakeholders’ en commerciële partijen.’ De orde keert zich ook tegen het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) en vindt dat de kwaliteit van bij- en nascholing in Nederland ver onder de maat is. ‘De bij- en nascholing is  gebaseerd op het geforceerde onderscheid tussen de zogenoemde algemene- en gedifferentieerde tandartsen.’ De orde adviseert haar leden die integrale vaardigheden willen opdoen in het buitenland na te scholen. Lees hier het manifest of ga direct naar de LinkedIn pagina van de NOvT. 

1 REACTIE

  1. De KNMT is een lamme vogel. Ik ben nog steeds erg teleurgesteld over het trucje dat door de ANT is uitgehaald met betrekking tot de fusie. De KNMT is er alleen voor de grote praktijk, met de nieuwe voorzitter is het nu helemaal verduidelijkt. Vraag: wat is de website van deze organisatie en is het een alternatief voor de KNMT?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.