Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw patiëntspecifiek abutment

De geprefabriceerde abutments van een implantaatfabrikant zijn niet altijd geschikt voor een individuele situatie. Door samenwerking tussen de fabrikant Straumann en het full service laboratorium Elysee Dental is het nu mogelijk een original abutment op maat voor de patiënt te ontwerpen en vervolgens te produceren. De naam van het aldus vervaardigde product is Forma Original Straumann abutment.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-017-0016-8/MediaObjects/12496_2017_16_Fig5_HTML.jpg

De productie ervan vindt plaats doordat een Original Straumann ‘pre-milled’ abutment wordt opgespannen in één van de freestoestellen van Elysee Dental. De voorgevormde connectie blijft onaangetast in het productieproces, maar alles wat zich boven de nek van het implantaat bevindt wordt individueel gefreesd op basis van een patiënt-specifiek ontwerp.

Door de samenwerking tussen de beide bedrijven wordt de patiënt het beste van twee leveranciers geboden: een individueel ontworpen abutment én de garantie van ‘origineel op origineel’.

Van dezelfde familie is het Forma Multi Axial Abutment, afgekort tot MTX. Dit is een abutment dat geleverd wordt met een hexalobulaire schroevendraaier. Hierdoor is het mogelijk om de schroefopening tot een hoek van vijfentwintig graden te corrigeren. Deze oplossing biedt restauratieve flexibiliteit zonder in te leveren op de esthetiek.

Elysee Dental is een allround tandtechnisch laboratorium dat uitsluitend met CE-gecertificeerde producten en materialen van gerenommeerde leveranciers werkt. Het bedrijf is onderdeel van de Modern Dental Group, één van de grootste labs ter wereld. Door deze schaalgrootte kan innovatieve tandtechniek met de nieuwste materialen worden geleverd.

Inl.: Elysee Dental
T: 0172-653 300
E: info@elysee-dental.nl
I: www.​elysee-dental.​nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.