Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw composiet

Als, naar eigen zeggen, marktleider op het gebied van composiet is het vanzelfsprekend dat er innoverende nieuwe producten op de markt moeten blijven komen. 3M doet haar reputatie eer aan en komt met composiet nummer 7, naast de eerdere 6 die nog op de markt zijn.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0090-1/MediaObjects/12496_2019_90_Fig3_HTML.jpg

Het doel van de nieuwste composiet? Vereenvoudigen, want niet alle tandartsen hebben de 19 kleuren van de VITA-schijf nodig om hun restauraties te kunnen vervaardigen. Sterker nog: uit hun eigen onderzoek komt naar voren dat tandartsen bij 80% van hun restauraties voor één kleur kiezen. Met 8 kleuren komt u dan vast ook een heel eind, zullen ze gedacht hebben, zodoende is de Filtek Universal Restorative beschikbaar in de kleuren A1 t/m A4, B1-2 & D3 én nog een extra witte (EW) om verkleuringen te maskeren.

De composieten hebben door hun eigen nanotechnologie een hoge slijtweerstand en behouden een natuurlijke glans. Daarnaast wordt de krimpspanning tegengegaan door innovatieve monomeren. De capsules hebben een smalle tip om in smalle boxen en diepe preparaties toch hun weg te vinden én de capsules à 0,2 gram mogen vooraf verwarmd worden.

De indicatiestelling is voor direct anterieure en posterieure composieten.

Meer informatie:
https://www.3mnederland.nl/3M/nl_NL/dental-bnl/products/composites/filtek-universal

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.