Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer suiker in babyvoeding dan in cola 

Diederik Wieman
Het baby- en kindervoeding gangpad in de Britse supermarkt is geplaveid met suiker. Ontbijtproducten voor peuters bijvoorbeeld, bevatten tot vier theelepels suiker per portie, zo blijkt uit vernietigend onderzoek van lobbyorganisatie Action on Sugar. De British Dental Association (BDA) slaat alarm.          
Premium

Ondanks de hoge suikergehaltes staat op ruim driekwart van de verpakkingen dat er ‘geen toegevoegde suikers’ of ‘alleen natuurlijke suikers’ in de producten zitten. Maar suiker is suiker, ook al komt het uit vruchtensappen, vruchtenconcentraten of -puree. Het is dus schadelijk voor het kindergebit, aldus de BDA. Eerder onderzocht de tandartsenorganisatie zelf ook voeding voor kinderen tot 1 jaar. Van de 109 onderzochte producten bevatte een kwart meer suiker dan cola. In een product werd zelfs anderhalf keer het suikergehalte van cola aangetroffen. Twee jaar geleden publiceerde de British Dental Journal al dat verschillende merken babymelkpoeder twee keer zo veel suiker bevatten als een blikje Fanta. De BDA vindt dat de overheid paal en perk moet stellen aan voedselmarketing en -etikettering. Zo moeten misleidende voedings- en gezondheidsclaims op baby- en peutervoeding en -dranken verboden worden. ‘Het moet niet langer mogen om met suiker beladen producten te labelen als “gezonde optie”. Claims als  “Geen toegevoegde suikers” zijn volkomen zinloos als peuters vier theelepels suiker bij het ontbijt krijgen’, aldus de BDA. Lees hier het artikel. 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.