‘Tandarts, weet je waar ik bang voor ben?’ Kinderangst

Het behandelen van kinderen vraagt veel van de tandarts. Tal van aanbevelingen zijn er hoe behandelingen makkelijker te laten verlopen. Hoe kun je het beste communiceren, welke behandeltechnieken zijn toepasbaar, welke mogelijkheden zijn er voor pijnbestrijding, enz. Maar heeft u zich eigenlijk wel eens afgevraagd waarom kinderen bang voor u zijn? Komt dat door onze goed bedoelde acties, hadden we het misschien anders moeten aanpakken? Wellicht herkent u iets van de hieronder uit de kindermond opgetekende verhalen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ik ben bang voor de tandarts, want

… de verwachting komt niet overeen met de voorbereiding

Moeder en Flip, 4 jaar, gaan voor het eerst naar de tandarts. Moeder heeft aan Flip uitgelegd wat er gaat gebeuren. Ze heeft er een kinderboek bij gepakt, voorgelezen en plaatjes laten zien. Dat vond Flip nou nog eens leuk. Een heleboel beesten die ook naar de tandarts gaan. Voor zijn gevoel wellicht een associatie met een dierentuin. Bij de tandartspraktijk aangekomen is

0
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 2, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.