Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tand eruit? Deskundige aan de slag! | Aanvulling

In het editorial van november schreef ik over het voetbalincident waarbij een speler flink tandletsel opliep. Ik deed een oproep om meer aandacht aan tandtrauma te besteden en om de medische staf van voetbalteams een basiscursus tandtrauma te laten volgen.

Naderhand bleek dat na het incident de clubarts van AZ tijdens de wedstrijd al contact had gehad met een consulent kaakchirurgie en dat hij na de wedstrijd naar de tandarts van PSV is gegaan. Er is een wortelkanaalbehandeling verricht en na drie dagen zijn twee noodkronen geplaatst.

Dat tandheelkundig Nederland erg betrokken is bleek uit het feit dat een tandarts tijdens de wedstrijd het stadion had gebeld om de scheidsrechter te spreken en toen dat niet lukte daarna 112 ging bellen. Klinkt misschien overdreven, maar aan de andere kant weet een tandarts als geen ander dat snel en adequaat handelen bij een trauma van groot belang is.

Hoe het nu met de tanden van de speler is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat de tandarts van de clubarts van AZ ook TP leest en dat hij een voorstel heeft gedaan om een symposium te organiseren over dentaal trauma voor de clubarts en zijn collega’s. De clubarts reageerde heel positief en wil dit zeker gaan oppakken!

 

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2019.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.