Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

“Mijn tand gaat breken, mijn tand gaat breken!” | Column Ditte Wooning

"Agenda afsluiten, praktijkprogramma idem dito... En ineens belandt hij in een uitgebreide chatsessie: 'Heb je een beetje lekker geslapen vannacht?' 'Wanneer gaan wij elkaar ontmoeten?' 'Ik kan niet wachten'"

Totaal gehavend kwam hij binnen. Gelukkig viel de schade aan het gebit wel mee op een stuk tandsteen na wat er door klap afgeknald was. Maar zijn neus en een stuk geschaafd aangezicht met een blauw oog deden erger verwachten.

“Wat is er in godsnaam gebeurd?” “Nou weet je, voor de kortere stukjes van kantoor naar de binnenstad, of van kantoor naar de tandarts is zo’n e-step ideaal, behalve als er een tegel iets ongelijk ligt, want dan gebeurt er dit.”

Er was een incidenteel consult voor hem ingepland omdat hij belde dat hij na het ongeluk een gebroken ’tand’ dacht te hebben, en of ik daar even naar kon kijken.
Het blijft vreemd hoe vaak mensen een kies een tand noemen!

Advocaat is hij nota bene! Onverzekerd op zo’n ding en stel je voor dat hij een voetganger had meegenomen in zijn val, of wél met zijn bovenfrontje in de stoeprand gebeten had! Hij zou toch beter moeten weten!

…En deze dan: het kan zo in de krant!

Tamara de balieassistente was vergeten de computer af te sluiten, dus moest de manager het zelf doen. Agenda afsluiten, praktijkprogramma idem dito… En ineens belandt hij in een uitgebreide chatsessie: ‘Heb je een beetje lekker geslapen vannacht?’ ‘Wanneer gaan wij elkaar ontmoeten?’ ‘Ik kan niet wachten’ In verdere details zal ik niet treden, maar de chats waren tientallen meters lang en smeuïg.

Wat blijkt? De balieassistent had een bijbaantje: chatten met eenzame ouderen op een datingsite. Een euro per chatregel, dus de ouderen zo lang mogelijk aan de ‘lijn’ houden! En dat kan mooi tussen de bedrijven door, toch? De eigenaar van de datingsite strijkt wel twee euro vijftig op per chatbericht, maar op deze manier…

Het gebeurt allemaal in de praktijk, en het kan jullie ook overkomen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Ditte Wooning (1953) is sinds 1979 tandarts in Utrecht, waar ze als allround tandarts een solopraktijk heeft met een voorliefde voor gnathologie. Ze is, zoals ze zelf zegt, erg trouw: ze heeft pas haar derde assistent, haar derde auto en haar eerste man.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.