Niets is mooier dan echt (2)

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Contactsporten, zoals hockey, zijn berucht om opgelopen tandletsel. Gebitsbeschermers zijn tegenwoordig verplicht op het speelveld, maar de kwaliteit ervan is wisselend. Slecht passende bitjes bieden geen bescherming en geven alleen maar schijnzekerheid. Reden om als ouders af en toe het bitje van je kind te controleren. In deze casus (jongen, 11 jaar) zat de gebitsbeschermer te los. Ook al was de bit op maat gemaakt door een tandarts op de hockeyclub, toch was deze door intensief gebruik en de gebitsgroei langzamerhand zo los gaan zitten dat deze regelmatig het contact met de tanden verloor.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
  1. En ja, op een vrijdagmiddag ging het mis. Tijdens het hockeyen kwam er een stick tegen de tand van de 11-jarige jongen en brak een stukje van de voortand af – of liever gezegd stukjes.

    https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0039-9/MediaObjects/12496_2018_39_Fig1_HTML.jpg
  2. In
0
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 3, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.