Hybride prothese op telescoopkronen en abutments

Telescoopkronen kunnen de functie en esthetiek van een (volledige) frameprothese bij partieel edentate patiënten verbeteren. De telescoopprothese lijkt nochtans een weinig geïndiceerde reconstructieve behandeling in Nederland. Wellicht hangt dit samen met het feit dat er in de basisopleiding weinig aandacht aan besteed wordt, met de complexiteit van de behandelingsstappen en het ontbreken van vergoedingen vanuit de basisverzekering. Als er echter sprake is van een (dreigende) gemutileerde dentitie waarbij een hoogwaardige stabiele en esthetisch tevredenstellende prothetische voorziening gewenst is, dan kan een telescoopprothese helpen om dit behandelingsdoel te bereiken met behoud van toekomstige flexibiliteit.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij partieel edentate patiënten die een stabiele oplossing wensen heeft een vaste reconstructie niet per definitie de voorkeur. Dit heeft verschillende redenen. Er kunnen te weinig pijlers met een goede prognose aanwezig zijn om een brugconstructie duurzaam te dragen. Een vaste brug kan niet uitgebreid worden na verlies van een brugpijler waardoor er (te) weinig flexibiliteit aanwezig is. Daarnaast is het

0
53

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 6, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.