Het effect van glasvezelversterking

Bij veel verlies van tandweefsel wordt de integriteit en daarmee de sterkte van een element aangetast. Het is belangrijk dat er behandelopties bestaan die resulteren in een goede bescherming van deze elementen tegen fractureren. Een van deze opties zou het gebruik van glasvezelversterking kunnen zijn. Is er bij het gebruik van glasvezelversterking een gunstig effect vast te stellen op de fractuurweerstand en het faalgedrag van sterk verzwakte elementen? En kan de combinatie van een glasvezelstift in het wortelkanaal met glasvezelversterking in de klinische kroon een uitkomst bieden?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het gebruik van glasvezelversterking heeft, naast de toepassing van wortelstiften, een breder indicatiegebied gekregen binnen de tandheelkunde. Een van de redenen om te kiezen voor glasvezelversterking bij endodontisch behandelde elementen is dat een funderingsrestauratie van composiet niet in alle situaties voldoende weerstand kan bieden tegen de mechanische krachten

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 4, 2019.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.