Gevasculariseerd bindweefseltransplantaat

Bij forse kaakdefecten wil ik zowel de harde als de zachte weefsels reconstrueren. Bij de zachte weefsels heb ik meer succes als ik een bindweefseltransplantaat van de patiënt gebruik dan xenogene collageenmembranen. Een bindweefseltransplantaat kan echter door necrose verloren gaan. Door gebruik te maken van een gesteeld transplantaat blijft deze gevasculariseerd waardoor de kans op necrose afneemt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-017-0163-y/MediaObjects/12496_2017_163_Fig1_HTML.jpg

1 Door een forse apicale ontsteking is de brug 16-x-13 van deze patiënt verloren gegaan (element 15 is afwezig, 16 is gemesialiseerd), met als resultaat een fors defect ter plaatse van de 13. Omdat een implantaat 13 niet mogelijk is, besluit ik in overleg met de patiënt en de verwijzend tandarts tot het plaatsen van een implantaat 15 met reconstructie van de harde en

0
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 10, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.