Een ontbrekende laterale incisief en papil

Het in harmonie brengen van een bovenfront kan een uitdaging zijn bij een schisispatiënt. Doordat daar twee fissura niet correct aan elkaar gegroeid zijn, kan deze afwijking, naast invloed op de ontwikkeling van de lip en de kaak, ook een directe weerslag op de gebitselementen hebben. Dat is het geval met de 51-jarige patiënte van deze casus, die zich meldt met de vraag of de linker- en de rechterzijde van haar bovenfront met elkaar in harmonie kunnen worden gebracht. Ze heeft al lang moeite met de bestaande esthetiek, en verzoekt nu om informatie over de mogelijkheid van een corrigerende ingreep. Die is echter om meerdere redenen niet eenvoudig, zal uit onderstaand verslag blijken. Met behulp van een zo nauwkeurig mogelijke ‘backwards planning’ en regelmatig overleg met de tandtechnicus heb ik haar wens zo goed als mogelijk proberen te realiseren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Als restauratief tandarts krijg ik regelmatig patiënten met afwijkende en/of ontbrekende gebitselementen die om correctie van de esthetiek of herstel van de harmonie vragen. Soms gaat het om ontbrekende elementen of elementen met een afwijkende vorm, bijvoorbeeld door ongelijke gingivalijnen of ontbrekende papillen. Deze elementen kan ik direct restaureren met composieten of met adhesieve indirect vervaardigde restauraties. Dit laatste heeft als voordeel dat

0
122

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 8, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.