Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dentista universale: De bevlogen tandarts algemeen practicus

Bohn Stafleu van Loghum
De dentista universale, vrij vertaald de veelzijdige tandarts algemeen practicus, vormt ongeveer 85% van de in Nederland geregistreerde tandartsen. Hij of zij is bij uitstek de regisseur van de individuele mondzorg en de hoofdaannemer bij alle tandheelkundige behandelingen. Een groot deel van de dagelijkse behandelingen betreft de restauratieve tandheelkunde met plastische materialen, hoe bij de diepere laesies verstandig om te gaan met de pulpa, en af te leveren met goede occlusale verhoudingen. Daarin ook nog geluk te vinden en te behouden is de dagelijkse opdracht voor de tandarts algemeen practicus. Dat zijn de uitdagingen voor dit NWVT-congres, waar ook veel interactie met o.a. casuïstiek wordt geboden.
Premium

Henk Alting zal het werken met, het verwerken en de afwerking van restauratieve materialen op zijn bekende verhelderende manier behandelen. Ook de daarbij te ontmoeten complicaties zoals bondingsystemen, drooghouden en materiaalkeuze etcetera zullen aan de orde komen.

Tijdens de behandelingen van diepe carieuze laesies is het van groot belang de pulpa vitaal te houden. Jenneke de Jong-de Waard zal ons een update geven van de zogenaamde preventieve endodontologie met al haar mogelijkheden en onmogelijkheden.

De occlusie en articulatie is belangrijk in de restauratieve tandheelkunde. Maarten van Geelen zal aan de hand van theorie en casuïstiek de mogelijkheden van de T-Scan met ons delen: de nieuwste technologische ontdekkingsreis op het gebied van occlusie-analyse en goed toe te passen in de algemene tandheelkundige praktijk.

Hoe belangrijk het is gelukkig te worden van werk en privé en welke positieve invloed geluk heeft op behandelaar en het tandheelkundig team, zal ons worden voorgehouden door De Geluksontdekkers Pepijn Sonneveld, Bram Vink en Falco Rodenburg. Met een beetje geluk gaan we allemaal gelukkig huiswaarts met het besef dat werkgeluk de prestaties kan bevorderen en het leven nog aangenamer kan maken.

En… natuurlijk gaat de organisatie van het NWVT-congres voor interactief.

De opzet is om alle deelnemers echt te betrekken bij het congres: interactie! De NWVT faciliteert niet alleen de inhoud, maar zorgt ook dat de opgedane kennis direct getoetst kan worden en deelnemers interactief kunnen reageren.

Henk Alting: Varen op eigen kompas of navigeren op protocollen.

Een

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 3, 2018.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.