Dentista universale: De bevlogen tandarts algemeen practicus

De dentista universale, vrij vertaald de veelzijdige tandarts algemeen practicus, vormt ongeveer 85% van de in Nederland geregistreerde tandartsen. Hij of zij is bij uitstek de regisseur van de individuele mondzorg en de hoofdaannemer bij alle tandheelkundige behandelingen. Een groot deel van de dagelijkse behandelingen betreft de restauratieve tandheelkunde met plastische materialen, hoe bij de diepere laesies verstandig om te gaan met de pulpa, en af te leveren met goede occlusale verhoudingen. Daarin ook nog geluk te vinden en te behouden is de dagelijkse opdracht voor de tandarts algemeen practicus. Dat zijn de uitdagingen voor dit NWVT-congres, waar ook veel interactie met o.a. casuïstiek wordt geboden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Henk Alting zal het werken met, het verwerken en de afwerking van restauratieve materialen op zijn bekende verhelderende manier behandelen. Ook de daarbij te ontmoeten complicaties zoals bondingsystemen, drooghouden en materiaalkeuze etcetera zullen aan de orde komen.

Tijdens de behandelingen van diepe carieuze laesies is het van groot belang de pulpa vitaal te houden. Jenneke de Jong-de Waard zal ons een update geven van de zogenaamde preventieve endodontologie met al haar mogelijkheden en onmogelijkheden.

De occlusie en articulatie is belangrijk in de restauratieve tandheelkunde. Maarten van Geelen zal aan de hand van theorie en casuïstiek de mogelijkheden van de T-Scan

0
11

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 3, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.