Alveolaire orthodontie: Crowding is een huisvestingsprobleem! (3)

Zoals al eerder in de TP van april en augustus beschreven, valt of staat verantwoorde orthodontie met voldoende aandacht voor de alveolaire ruimte. Bij iedere orthodontische behandeling bepaalt de aanwezigheid van voldoende alveolair weefsel (de fundering) voor een groot deel de kwaliteit van de behandeling. In dit artikel beschrijf ik aan de hand van een casus niet alleen mijn aanpak, maar ook hoe verschillend anderen over orthodontisch handelen denken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Crowding is een huisvestingsprobleem: de kaakwal (processus alveolaris) is dan te klein om de gebitselementen hun ideale positie te laten innemen. Net als bij een huis dat verbouwd wordt om meer ruimte vrij te maken, zal je eerst de fundering moeten beoordelen, en zo nodig aanpassen, alvorens die verbouwing uit te voeren. Anders kan het gebeuren dat de boel

0
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.