Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handtastelijke tandarts krijgt taakstraf en voorwaardelijk 

Diederik Wieman
Een 38-jarige tandarts is deze maand door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 140 uur, twee maanden voorwaardelijke celstraf en 1.500 euro smartengeld. De man betastte meermalen de billen en borsten van een tandartsassistente en maakte obscene bewegingen. De beschuldigingen kregen extra gewicht door de ondersteunende verklaring van een collega tandartsassistente uit de praktijk.

Het grensoverschrijdend gedrag vond al in 2014 plaats, maar kwam nu pas voor de rechter. Volgens de vrouw, werkzaam in een praktijk in Waddinxveen, was het contact met de nieuwe tandarts eerst prettig en amicaal, maar sloeg dat al snel om. Na vijf maanden zei de assistente iets tegen de tandarts over zijn gedrag en daarna stopte de betasting. Tijdens de zitting bij ontkende de verdachte de meeste beschuldigingen. Het verhaal van de assistente werd ondersteund door een verklaring van een andere assistente uit de praktijk, waardoor de officier van justitie meer waarde aan het verhaal van het slachtoffer hechtte. De vrouw vond dat de tandarts misbruik had gemaakt van het overwicht dat hij over haar had. Ze verklaarde dat ze getraumatiseerd is door het grensoverschrijdende gedrag van de tandarts. De tandarts moest vanwege de ontucht al bij de praktijk in Waddinxveen vertrekken. 

Bron: Omroep West

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.