Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groot-Brittannië telt 1 tandarts op 3.476 inwoners 

Diederik Wieman
Dat het slecht gesteld is met de mondzorg in Groot-Brittannië wordt door nieuwe statistieken nog maar eens pijnlijk duidelijk. Gemiddeld is er in het Verenigd Koninkrijk slechts 1 tandarts op 3.476 inwoners beschikbaar.
Premium

De aantallen staan in schril contrast met de Nederlandse situatie. Volgens de meest recente cijfers van de KNMT is er in Nederland gemiddeld 1 tandarts op de 1.865 inwoners beschikbaar. Wel zijn er grote regionale verschillen in ons land. Zo hebben inwoners van Noord-Holland in principe de ruimste keuze in tandartsen: op elke 1.340 inwoners is er 1 tandarts beschikbaar. Het slechtst zijn patiënten af in Zeeland waar op elke 2.505 inwoners maar 1 tandarts beschikbaar is. Maar goed, dat is nog altijd veel beter dan de Britse situatie. Daar zijn maar liefst tien graafschappen waar meer dan 3.170 patiënten het met 1 tandarts moeten stellen. Graafschap Kent spant de kroon met 1 tandarts op 3.904 inwoners. De Daily Mail spreekt van een tikkende tijdbom.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.