Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen quick fix voor acute problemen in mondzorg

Diederik Wieman
Opportunistische ingrepen in de mondzorg dragen niet bij aan de oplossing van acute problemen. Politici moeten eerst nadenken, stelt hoogleraar algemene tandheelkunde Albert Feilzer in een publicatie in NRC.
Albert Feilzer (foto: Monique Kooijmans, UvA

In het opiniestuk zegt Feilzer dat het niet goed gaat met de mondzorg in Nederland. ‘’Als gevolg van de desastreuze marktwerking in de zorg is de mondzorg ontoegankelijk voor jeugdigen en ouderen, is er een tandartsentekort en een afnemende (mond)gezondheid van de sociaal zwakkeren. Opportunistische politici die jarenlang beweerden dat de markt dit oplost, komen met ‘oplossingen’ als de schooltandarts weer instellen en het inkorten van de tandartsenopleiding. Oplossingen die niet realistisch zijn, behoren tot de categorie ‘pleisters plakken’ en niet echt blijk geven van inzicht in de inmiddels zeer complex geworden problematiek binnen de mondzorg.’ Feilzer pleit er onder meer voor om basale mondzorg op te nemen in de basiszorgverzekering en voldoende middelen ter beschikking te stellen voor de inzet van preventieassistenten, het liefst bij consultatiebureaus. Lees hier het artikel in NRC

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.